Aktualny jadłospis
DATA |
ZUPY: |
II DANIE: |
|
25.03.2024 Poniedziałek |
Zupa meksykańska Chleb mieszany |
Ryż na mleku Koktajl truskawkowy Herbata z cytryną |
|
Alergeny |
1,9 |
1,7 |
|
26.03.2024 Wtorek |
Zupa koperkowa |
Kotleciki majonezowe Ziemniaczki Sałatka Kompot wieloowocowy |
|
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
|
27.03.2024 Środa |
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami |
Makaron z serem Herbata z cytryną |
|
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7 |
|
03.04.2024 ŚRODA |
Zupa pomidorowa z ryżem |
Pierogi ruskie Herbata z cytryną |
|
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
|
04.04.2024 CZWARTEK |
Zupa pieczarkowa |
Filet drobiowy Ziemniaki Sałatka Kompot truskawkowy |
|
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
|
05.04.2024 PIĄTEK |
Zupa jarzynowa |
Ryba dorsz Frytki Kompot wieloowocowy |
|
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,9 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler
Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:
curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jajka i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne .
- Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
- Seler zwyczajny i produkty pochodne .
- Gorczyca i produkty pochodne .
- Nasiona sezamu i produkty pochodne .
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.